sâmbătă, 18 februarie 2017

RAMEN SOUPE








  • Intr-o seara tarzie ,intr-un restaurant cu specific asiatic, in Praga ,pentru a evita sosurile ,am cerut aceasta supa.M-a cucerit din prima,am redegustat-o si in Budapesta si apoi am inceput cautarile in Romania.Am studiat si am gasit si filmul RAMEN GIRL , care m-a cucerit.Si pentru cei apropiati sunt RAMEN GIRL :).

E un fel de mancare care,de la prima lingura la ultima  are alt gust.O reteta care se poate transforma si in reteta KETO.

  • Adrian Hadean spune despre RAMEN :"Ramen-ul nu este o supă, e un simbol și o poveste, un zâmbet uman, ușor trist, încurajator în același timp, o trăsătură de penel în istoria omului, menită să ne amintească faptul că suntem, dintr-un punct de vedere fundamental, la fel. Ne oprim toți din munca noastră, atât cât ne e pe potriva vârstei și sănătății, în intimitatea care se naște între noi și un bol de supă hrănitoare și miraculos tămăduitoare.

Povestea acestui simbol japonez, simplificată cu scuzele de rigoare, este una a reînvierii. Ramenul este o supă hrănitoare, făcută din cantități mici de ingrediente și a devenit felul de mâncare general într-o Japonie aflată în reconstrucție după cel de-al doilea război mondial. Originea ei, se pare, se află în bucătăria chineză, dar acest lucru nu are importanță fiindcă o astfel de mâncare se putea naște oriunde. Semnificativ este faptul că Japonia a transformat-o într-un simbol național, fapt dovedit de cele peste 20.000 de restaurante de pe teritoriul ei care servesc doar această specialitate."

Am primit deja simbolul pentu RAMEN GIRL ,urmeaza doar sa va conving pe cat mai multi despre minunea aceasta de mancare.


  • Reteta pe care o fac eu,la cerere:

Ca idee sunt 2 parti importante: sa faci supa si sa pregatesti ingredientele pentru servit.
SUPA: Se face cu cel putin 2 feluri de carne cu os,cu radacinoase si se fierbe incet cam ca la orice supa.Apoi se strecoara supa si se transfera in alt vas .Acolo se formeaza gustul + piper + sofran+ ghmbir.Fara sofran si ghimbir nu se aseamana cu RAMEN sau PHOBO .
INGREDIENTELE se pun fiecare in vasul lui,astfel incat fiecare sa poata alege:
- taitei de orez,Am facut si cu taitei din grau,insa pt indice glicemic mic,si pt a fi cat mai aproape de reteta e nevoie de taitei de orez sau spaghete de orez.
- ceapa verde tocata
- ou fiert,taiat felii,sau cel mai des am facut cu oua de prepelita
- porumb din conserva- doar scurs
- ciupercile : 2 variante: din conserva trase in tigaie cu ghimbir pt ca sa aiba deja gust sau din cele proaspete pre-gatite cu ghimbir si/sau usturoi
- carne: 2 categorii: cea din supa care se dezoseaza si se face in wok sau la tigaie cu ghimbir ,piper si ardei iute si alte condimente dupa gust + gratar de pui,cu gustul dupa preferinte care se taie suvite.
- reteta originala mai are muguri/ vlastari /germeni de fasole,teci de mazare dulce - f bun,cand gasesc pun si eu.
- varza china sau salata iceberg ,taiata fideluta.Am facut si cu rucola,pe care o ador in contact cu ceva cald.
Taiteii se fierb ultimii,se scurg si se pun in vas fix la servire,Supa strecurata  si cu gustul format cu  sofran si ghimbir se infierbanta pina la fierbere .
In fiecare farfurie de servire(sunt vase speciale,ca niste castroane mari ) se adauga partea de ingrediente uscate si apoi incet se pune supa clocotinda cu un polonic.Se serveste cu ghimbir razuit,ardei iute tocat si piper cui mai vrea sa dea gust.
Se serveste cu betisoare si lingura speciala pt zeama.Ca si traditie se mananca taiteii si compozitia cu betisoare si se poate bea zeama cu castronelul.
Pentru ca suntem europeni,pe unde am  mers ni s-au oferit alaturi de betisoare ,linguri de  portelan sau chiar lingura obisnuita.Fara betisoare e greu sa fie mancati taiteii.In bucataria noastra se servesc cu betisoare si linguri :).
E o supa cu gusturi diverse la fiecare lingura.


  • UPDATE: Culese de pe net :

https://www.youtube.com/watch?v=HqXOrejii_w&feature=youtu.be






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu